background Egbert Arrow down
 
     
 
 
     
 
     
 

Atelier.EGD // Havenkwartier

Egbert.EGD Beschikt over een eigen atelier ruimte in het Bruisende Havenkwartier in Deventer. In Zijn atelier verzorgd hij workshops voor kleine en grote groepen. Daarnaast heeft hij de ruimte om grote opjecten en decor stukken te kunnen verzorgen voor zijn klanten. Hij is vrijwel dagelijks aanwezig in zijn Atelier/studio/kantoor. Kom gerust een keer langs voor een kop koffie en een goed gesprek.


ATELIER.EGD 

Havenkwartier // vmDAVO gebouw in Havenkwartier // Oude DAVO gebouw

Mr. H.F. de Boerlaan 151 (bel H) in Deventer (gratis parkeren voor de deur) 

7411 AH Deventer

 

Route: https://goo.gl/maps/MBqyr 

Navigeer met Tom Tom naar huisnummer 21151

 

T: 06 244 16 387

 


Eigen-atelier-in-vmDavo-Havenkwartier-Deventer

Kom gerust langs in mijn atelier in het oude DAVO gebouw in Deventer. Ik ben dagelijks aanwezig. En regelmatig op zaterdag ben ik aan het werk.


Aanwezig tijdens kantooruren op:

- maandag 
- woensdag 
- donderdag 
- vrijdag

 

DAVO gebouw Havenkwartier.EGDInfo over vmDAVO gebouw en Havenkwartier 

Het Havenkwartier verandert stap voor stap naar een levendige stadswijk voor Wonen, Werken en Cultuur. De kracht zit in spontane creatie, de regie in gezamenlijk ambities. Karakter bouw je niet in één dag, karakter moet groeien. Voortbouwen op het estaande, vervangen van slechte onderdelen en 'oliën' van vastgeroeste functies. Dit continue gesleutel trekt een bond gezelschap van ondernemers, beewoners en bezoeker maakt het Havenkwartier Deventer spannend en gevarieerd.

Geschiedenis:

De Pettenfabriek NV H.J. Smit was vanaf 1842 als winkel gevestigd aan de Lange bisschopsstraat. In het begin van de 20ste eeuw ontstond de behoefte aan een eigen productiehal. In 1930 kocht Smit daarom een perceel aan de Mr. De boerlaan. Hij bouwde daar een pand bestaande uit twee verdiepingen met kantoren, een fabriekshal c.q. pakhuis en een expeditie. Om een rijkere uitstraling te krijgen is een schijngevel tegen de sheddaken van de fabriekshal aangebouwd. In de loop der jaren zijn de volgende delen bijgebouwd:

- In 1947 is aan de zijde van de haven een nieuwe hal gebouwd

- In 1957 werd er een extra hal gebouwd achter de productiehalHavenkwartier Deventer logo.EGD

- In 1958 vergrootte men de hooggeplaatste kleine ramen van de productieruimte

- In 1959 werd de hal vergroot met een kleine uitbreiding aan Mr. De boerlaan

- In 1964 werden de twee hallen aan de Noordzeestraat aan elkaar gekoppeld

Het uiterlijk van de fabriek is door al deze ingrepen versoberd, maar niet verminkt. Het geheel geeft een representatief beeld van een verzorgd en niet al te groot fabriekspand uit de jaren dertig. De naam van het gebouw is afkomstig van de laatste eigenaar van het pand, de Deventer Uitgeverij DAVO. Dit bedrijf verhuisde in 1980 naar dit pand. Deze uitgeverij is gespecialiseerd in het maken van albums voor het verzamelen van de landscollectie postzegels van de meeste landen ter wereld.

 

Bron teksen en meer info over het havenkwartier op: http://www.havenkwartierdeventer.com

Egbert.EGD 

 

Andere Lokaties waar Atelier.EGD gevestigd heeft gezeten:


Stadskantoor Deventer2) 12-12-12 tot 21-1-2013 oude Stadskantoor Burseplein 20:

H.F.A. RADEMAKER, STADSARCHITECT

Architect in dienst van de gemeente Deventer van 1961 t/m 1988

De architectuur van Rademaker neemt als object een bescheiden plaats in, waardoor veel mensen slechts een oppervlakkig en globaal beeld hebben van zijn gebouwen. De gebouwen maken namelijk deel uit van de omgeving en dringen zich niet op.De beleving van zijn architectuur wordt voor een groot deel bepaald door de eigenheid en texturen van verschillende toegepaste materialen. Het gaat dus niet alleen over de vorm, de objectwaarde, maar meer over de materialisering en over de details. bron

 

 

 

 

atelier egd

1) Brink 21 van 1-6-2010 t/m 12-12-2012 

Atelier.EGD is gevestigd op Brink 21 in Deventer, in het hart van deze prachtige stad. Dit pand kent een lange geschiedenis.

 

Geschiedenis van Brink 21 Het Hoge Huys (bron: www.brink21.nl)

Het oudste gedeelte van Brink 21 dateert uit de late middeleeuwen (vanaf 1541) en heette in die tijd 'Het Hoge Huys'. In 1843 kreeg Het Hoge Huys de karakteristieke neoklassieke voorgevel. Vanaf dat jaar dreef de familie Reinders er een groothandel in onder meer porselein, glas- en aardewerk. Daarna heeft er nog een speelgoedwinkel ingezeten. 

 

Wat leuk is om te vertellen, is dat in augustus 1950 de Assurantie Maatschappij tegen Brandschade 'De Nederlanden van 1845' de deuren van haar nieuwe kantoor in Het Hoge Huys opende. In 1962 fuseerde De Nederlanden van 1845 met de Nationale Levensverzekering-Bank, waardoor de Nationale-Nederlanden ontstond. Het Hoge Huys werd gesloten als kantoor. 

 

Voor velen zal Brink 21 toch vooral bekend zijn als studentensociëteit. Studentenverenigingen als Michos, Saam, Ceres Vesta, Nji-Sri en Pro Deo hebben tussen 1992 en 2010 dankbaar gebruik gemaakt van dit historische en monumentale pand.

 

Sinds augustus 2010 beheren Egbert Scheffer en Martin Bernhard samen het Het Hoge Huys. Totdat de gemeente Deventer heeft besloten wat er met dit historische pand gaat gebeuren, hebben zij het pand in bruikleen (anti-kraak via FMT).

 

Op de benedenverdieping van Brink 21 heeft Egbert Scheffer zijn Atelier.EGD en zijn bedrijf Egbert.EGD. Egbert maakt schilderijen die geïnspireerd zijn op street art en pop art. Ook geeft hij hier creatieve workshops in deze stijl en verzorgt hij voor een aantal bedrijven de vormgeving (website en het beheer van social media).

De bovenste verdieping wordt gebruikt door Martin Bernhard. Zijn bedrijf Fola Djembe verzorgt djembe-workshops. Tevens maakt, repareert, verhuurt en verkoopt hij deze Afrikaanse trommels.

 

Je kunt meer lezen over de geschiedenis van het pand op www.brink21.nl.


 
     
  Contact  
 

Egbert Scheffer
T: 06 244 16 387 (tevens WhatsApp)
M: e.scheffer[at]egbertegd.nl 

QR code egd