background Egbert Arrow down
 
     
 
 
     
 
     
 

Nieuws/Agenda:

Bekijk de laatste agendapunten op Facebookevents:


07/17: Winnaar  Aanmoedigingsprijs 2017 

Winnaar  Aanmoedigingsprijs 2017De Aanmoedigingsprijs die eens in de twee jaar door Kunstcircuit uitgereikt met het doel veelbelovende (amateur-) kunstenaars een extra stimulans te geven is dit jaar gegaan naar kunstenaar en cultureel ondernemer Egbert Scheffer.

 

Onder warm applaus ontving Egbert donderdagavond in het Burgerweeshuis de prijs van €2.000 uit handen van wethouder Jan Jaap Kolkman.

 

Voor de DCC Aanmoedigingsprijs 2017 waren drie kandidaten genomineerd: naast Egbert Scheffer, kunstenaar/ontwerper Jesse Bosscher en zanger/producer Paul Sinha.

 

Egbert Scheffer heeft de prijs gekregen omdat Egbert kunst toegankelijk maakt voor een breed publiek en verschillende generaties door kunst weet te verbinden. Egbert is op allerlei terreinen binnen Deventer actief en is alom zichtbaar in het culturele circuit en daarbuiten. De adviescommissie waardeert de ondernemingszin, waarmee Egbert commerciële opdrachten weet te combineren met werk in de non-profit sfeer.

TV intervieuw
Maandag 26 juni 2017 was ik te gast bij RTV Oost aan tafel bij Overijssel Vandaag na aanleiding van het winnen van de aanmoedigingsprijs.

Juryrapport:
Op allerlei terreinen is Egbert Scheffer actief en heeft hiermee inmiddels zijn voetafdruk in de stad achtergelaten. Egbert is alom zichtbaar in het culturele circuit en daarbuiten. De adviescommissie waardeert de ondernemingszin, waarmee Egbert commerciële opdrachten weet te combineren met werk in de non-profit sfeer. Ook de wijze waarop Egbert verschillende generaties bijeen weet te werken door kunst wordt zeer gewaardeerd. Egbert maakt kunst toegankelijk voor een breed publiek.

 

3 luik Presentatie Video.EGD:
- Stopmotion over Werk Egbert.EGD
- Making of Stopmotion Video.EGD
- Tape Art Project in Okkenbroek

 ------------------

5 jaar boek


5 juli 2015 Egbert.EGD 5 jaar:

Egbert.EGD als bedrijf bestaat begin juli 2015, 5 jaar. Dat ga ik vieren met iets speciaals. Zondag 5 juli in de namiddag organiseer ik een (besloten) borrel met de boekpresentatie van het #Jubileumboek.EGD met de titel: "Sinds 2005 stencil artiest, Sinds 2010 ondernemer" (foto's boek presentatie)

In dit boek staat een foto verslag van veel van mijn werk van de afgelopen 5,10 en soms zelfs 15 jaar. Het boek is verdeeld in de 4 elementen die ik anno 2015 hoofdzakelijk verzorg: schilderijen, workshops, muurschilderingen en vormgeving.EGD 

Het jubileumboek.EGD is vanaf dan te koop of te bestellen. Er zullen een aantal exemplaren aanwezig zijn, wil je zeker zijn van een jubileumboek + pretpakket.EGD, mail dan even e.scheffer@egbertegd.nl dat je interesse hebt, dan kan ik daar met bestellen rekening mee houden. 

 

De verkoopprijs van het boek is: € 17,50*

Tijdelijke jubileumprijs: € 15,-* 

* excl. eventuele verzendkosten á € 3,95 binnen Nederland

 

Bekijk hieronder een kleine preview:

 

 

jubileumboek egbert.egd

_______________________________________________________________________


Open workshop EGBERT.EGD


Data OPENWorkshop.EGD klik hier

 

_______________________________________________________________________


Expo.EGD bij Gave Dingen Doen HQ in Deventer.

Vanaf begin 2014 exposeert kunstenaar en grafisch vormgever Egbert.EGD een aantal van zijn schilderijen.EGD bij het hoofdkwartier van Gave Dingen Doen (of Cool Ideas Society NL) in Deventer. Na een eerste deelname van Egbert aan een Gave Dingen Doen Sessie in het Pand aan de Nieuwstraat, kwam al snel het idee van Bela Evers (1 van de oprichters van GDD) om wat schilderijen.EGD aan de muur te hangen. Niet alleen om de ruimte wat inspirerende te maken maar ook voor de akoestiek zou het wel eens goed kunnen zijn aan. Bas Mennink (mede oprichter GDD) had al een idee voor een muurschildering van een grote aap. Na een gezamenlijke brainstorm over een gepaste inrichting en aanpassingen van het interieur, kwam het idee om te beginnen met de muurschildering en een Expositie van een flink aantal 9-Luik schilderijen van Egbert.EGD.

Eerste Expo.EGD op Google Street View. De Expositie is mede dankzij Thomas Boelaars ook te bekijken via Google Street View voor bedrijven, waarmee je een kijkje in een bedrijf kan nemen. Tijdens de Gave Dingen Doen sessie waar Egbert aanwezig was, deed hij zijn pitch over dit nieuwe product wat hij verzorgd voor Google. Gave Dingen Doen heeft het hoofdkwartier door Thomas als eerste bedrijf in Deventer op Google Street View laten zetten. Dit was zo gaaf dat De Stentor er een mooi stuk over schreef in de krant.

Over Gave Dingen Doen (of Cool Ideas Society NL)
Gave Dingen Doen is een platform voor open- en sociale innovatie, waar mensen elkaar helpen om ideeën, vragen of dromen te realiseren. Onder begeleiding van onze facilitators wordt een creatieve en inspirereende sessie georganiseerd. Tevens is Deventer het hoofdkwartier van dit platform, en word deze lokatie gebruikt door een aantal actieve en creative ondernemers uit Deventer en omstreken. Over Egbert.EGD Na zijn opleidingen aan het Cibap in Zwolle en de Hogere Hotelschool in Apeldoorn, besloot Egbert zich in 2010 te richten op het maken van Grafische Decoraties onder de naam Egbert.EGD. Hij haalt zijn inspiratie uit street art en pop art en hij maakt gebruikt van uiteenlopende materialen, zoals LP's, bloemen, spuitbussen en nagellak. Egbert maakt veel vrij werk, maar werkt ook in opdracht. Ook houdt hij zich bezig met het ontwerpen van huisstijlen, gelegenheidsdrukwerk, internetmarketing, social media en ondersteunende marketing en geeft hij stencil Art/ Graffiti workshops en kinderfeestjes in het maken van schilderijen met spuitbussen en sjablonen.
 
Kijk voor meer informatie over Egbert.EGD op www.egbertegd.nl en kijk ook eens op http://www.gavedingendoen.nl/
 
 

_______________________________________________________________________

Najaar van 2013 Expositie.EGD in De Fabriek en FreelanceHub in Deventer

FreelanceHub DeventerIn het najaar van 2013 exposeert kunstenaar en grafisch vormgever Egbert.EGD een aantal van zijn schilderijen.EGD in De Fabriek en de FreelanceHUB in Deventer. Na een bezoek aan De Fabriek kwam hij op het idee om daar een keer te exposeren. Dit vond Monique van Meel (bestuurslid De Fabriek) een erg leuk idee. Niet veel later werd een afspraak gemaakt om zijn schilderijen op te hangen. Monique kwam ook met het voorstel om via Ans van Amerongen te exposeren in de FreelanceHUB. Beide zijn mooie plekken waar ZZP's en zelfstandige kunnen werken. Beide locaties zijn nu voorzien van ongeveer 10 schilderijen die het najaar van 2013 er zullen hangen. Daarna zal een andere kunstenaar kunnen gaan exposeren op deze locaties.

Over Egbert.EGD
Na zijn opleidingen aan het Cibap in Zwolle en de Hogere Hotelschool in Apeldoorn, besloot Egbert zich in 2010 te richten op het maken van Grafische Decoraties onder de naam Egbert.EGD. Hij haalt zijn inspiratie uit street art en pop art en hij maakt gebruikt van uiteenlopende materialen, zoals LP's, bloemen, spuitbussen en nagellak. Egbert maakt veel vrij werk, maar werkt ook in opdracht. Ook houdt hij zich bezig met het ontwerpen van huisstijlen, gelegenheidsdrukwerk, internetmarketing en ondersteunende marketing en geeft hij stencil Art/ Graffiti workshops en kinderfeestjes in het maken van schilderijen.
 
Kijk voor meer informatie over Egbert.EGD op www.egbertegd.nl

en kijk ook eens op http://www.fabriekdeventer.nl en http://www.freelancehub.nl

 

Foto's van de Fabriek

Foto's van de FreelanceHub

 

 

 

_______________________________________________________________________

 

Klein Berlijn Utrecht

3 Oktober Klein Berlijn Utrecht

WATDAJEL presents:

'EXPO STREET ART'

WATDAJEL presents bij Klein Berlijn Utrecht op 3 oktober om 20:30 uur:
'Expo Street Art'! Kunstenaars uit verschillende steden exposeren hun Artwork en maken met elkaar Live Art.

 

LIVE ART en ARTWORK:
Sjem Bakkus
Egbert.Egd
Corkville
Jesus Portal
Jimki
Jip van den Toorn


Kunstenaars uit:
Amsterdam
Utrecht
Deventer
Lima

 

Presentator:
Esteban van der Wolf


DJ's:
JohnPK
Aurelio iuliano
Dustin Space

 

Fotograaf aanwezig:
Robin Alysha Clemens


Bijdrage:
Feel Good BV**spel**
Jesus Portal **Visuals Mapping**

Meer info op dit Facebook Event

 Mei - Augustus 2013 Expo.EGD in Restaurant Galantijn Zutphen
Restaurant GalantijnVanaf 7 mei 2013 exposeert Egbert.EGD weer 3 maanden in Restaurant Galantijn. Hij exposeerde reeds in 2011. De Galantijn is combinatie van galerie en restaurant. Ze wisselen elke 3 maanden van kunstenaar. Naast schilderijen hebben ze ook verschillende  prachtige beelden te koop. Wil je de komende maanden lekker uit eten tussen een aantal van mijn schilderijen, dan moet je even reserveren in Zutphen.

Mocht je nou al erg nieuwsgierig zijn geworden,
bekijk dan onderstaand YouTube Filmpje.
Of liever stilstaand beeld? Dan vind je hier de foto's.

De Openingstijden zijn:
Dinsdag t/m vrijdag 17:00 - 22:30 uur
Zaterdag 18:00 - 22:30 uur

(mocht je even willen gaan kijken, dan kan dat eventueel overdag. Meestal is er wel iemand aanwezig v.a. ongeveer 12:00 uur, maar leuker is het natuurlijk om er even te gaan dineren, ze zijn zelfs aanbevolen door Michelin)

Adres:
Restaurant Galantijn
Stationsstraat 9 
7201 MC  Zutphen
Telefoon 0575-517286
info@galantijn.nl 
www.galantijn.nl
https://www.facebook.com/Galantijn

20 maart tot 1 mei 2013 - ARTBOX Boxbergerweg Deventer
 
Artbox logoVan 20 maart tot begin mei hangen er verschillende schilderijen van Egbert.EGD aan de Boxbergerwerg en Rijsterborgherweg in Deventer. Als onderdeel van ARTBOX.
 
ARTBOX geeft lege etalages een nieuw gezicht en maakt samenwerking tot stand tussen winkeliers en kunstenaars.
 
Ik heb er voor gekozen om voornamelijk 9-luiken op te hangen, om zo de lege etalage wat meer kleur te geven. Mijn werken hangen in de eerste Etalage waar vroeger elektronica bedrijf Sterk was gevestigd. (Boxbergerweg 3-7)
En in de eerste twee etalages vanaf de Action aan deRijsterborgherweg 1 hangt ook nog een 9-Luik en 3 andere schilderijen.
 
De schilderijen zullen er 1,5 maand hangen dus ga 1 deze dagen nog even kijken!
 
Like ook even de facebook pagina van Artbox
 
Klik voor:  
 
 
ArtBox in de pers:
Weekkrant.nl

23 februari 2013: Opening Atelier.EGD met platen.


Atelier.EGD opening

23-02-2013 | 15:03 uur | NEW Atelier.EGD
Opening nieuw Atelier | Expo | B-day, allemaal met Platen!

Hallo allemaal,
Nieuw Atelier.EGD en allebei weer een jaartje ouder, tijd voor een Party, een Party Met Platen! We hebben de "Mannen met Platen" gevraagd of ze een aantal platen willen draaien en ze zeiden; "JA gezellig!" We hebben besloten om de hele party "met platen" vorm te geven!

Op onze Langspeel-Plaat dit jaar:

DeLeone 3.4
Egbert.EGD 3.1

Side A - In the Remix:

1. Expo.EGD met Platen 
Productie 2013: Egbert.EGD ft. Deleone

2.B-Day’s met Platen
Productie 1979: Deleone & 1982: Egbert.EGD 

3.Atelier.EGD met Platen 
Opening NEW Atelier.EGD in vmDAVO gebouw op het Havenkwartier

Side B - Featuring:

1.Mannen met Platen 
DJ met echte platen! www.facebook.com/MannenMetPlaten

2.Hapjes als Platen 
Platte ronde hapjes zullen in het rond gaan

3.Drankjes op Platen
Laat uw drankje rusten op vinyl


Party Info:
Datum: Zaterdag 23-02-2013
Openingsplaat: 15:03
Laatste plaat: 22:45

NEW now Recorded at: 
Atelier.EGD | DAVO | Havenkwartier 
Mr. H.F. de Boerlaan 151, 7411 AH Deventer
E: 0624416387 

Kado’s vinden wij niet nodig, een bijdrage voor de borrel en hapjes zou lief zijn. En kids zijn natuurlijk ook weer welkom!

www.egbertegd.nl
www.deleone.nl

RSVP via mail of op dit Facebook Event


 


 

 

mpd

14 sept. tot  December 2012


Expo.EGD @MPD MPD Deventer Expo.EGDVan 14/9/2012 t/m medio 12/2012 Exposeert Egbert.EGD bij MPD (Mondhygiëne Praktijk Deventer) op de Worp in Deventer.

 

De medewerkers van MDP waren eerder dat jaar te gast voor een bedrijfsuitje in Atelier.EGD waar zij een graffiti / StreetArt Workshop volgde. Ze hebben toen een prachtig tweeluik gemaakt als welkom bij de receptie. Toen is gelijk besproken dat Egbert.EGD een keer zou exposeren in hun praktijk. Dus naast het werk wat de dames zelf hebben gespoten. Hangen nu een aantal van de schilderijen van Egbert.EGD.

 

Ga gerust een keer kijken bij MPD, en laat gelijkt je Mondhygiëne op pijl brengen. MPD is te vinden Spaarpotstraat 12a Deventer (naast de Spar) en op www.mpdeventer.nl.

 

 _______________________________________________________________________

Praamstra Expo Deventer

Van 8 oktober 2012 tot en met begin november 2012 exposeert Egbert.EGD in Boekhandel Praamstra in Deventer.

Op de tweede verdieping van Boekhandel Praamstra in Deventer is een kleine kunstruimte ingericht, waar elke maand een andere kunstenaar zijn werk mag exposeren boven de kunstboeken. Vanaf 8 oktober is de eer aan Egbert.EGD, die hier zes van zijn werken heeft opgehangen.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft hij een doek van schrijver Ernest Hemingway uitgekozen. Tevens zijn er schilderijen van Desmond Tutu en Albert Schweitzer te bewonderen tijdens deze expositie. Egbert.EGD raakte geïnspireerd door het bezoek van Tutu aan Deventer, waardoor hij dit doek maakte. Het schilderij van Albert Schweitzer had hij al eerder gemaakt, omdat zijn Atelier.EGD in Brink 21 recht tegenover het standbeeld van Schweitzer staat. Tutu legde vorige maand nog een krans bij dit standbeeld tijdens zijn bezoek aan Deventer. Ook heeft Egbert.EGD ervoor gekozen daarnaast drie doeken van muzikanten op te hangen, om muziekliefhebbers aan te spreken als zij in de platenbakken van Plato snuffelen.

 

Kijk voor meer informatie over Egbert.EGD op www.egbertegd.nl en kijk op boekhandelpraamstra.nl

Video
Foto's
In de pers

 


Leuk om te bezoeken op dezelfde verdieping:
Praamstra Live met o.a.:

Vrijdag 12 oktober 17:00 Drive Like Maria

Vrijdag 19 oktober 17:00 Salisbury

Vrijdag 26 oktober 17:00 Moke

 

 

 

_______________________________________________________________________

30 juli t/m 10 sept. 2012 

Egbert.EGD exposeert 9-luiken in Filmhuis De Keizer in Deventer

Van 30 juli tot 10 september 2012 exposeert kunstenaar en grafisch vormgever Egbert.EGD een aantal 9-luiken in Filmhuis De Keizer in Deventer. Egbert.EGD is één van de kunstenaars die hier een vaste expositie heeft. Twee van zijn schilderijen, waaronder een 9-luik van Woody Allen, hangen al twee jaar boven de trap van het filmhuis en hij heeft hier al eens geëxposeerd met twee andere kunstenaars. Zijn solo-expositie met schilderijen van filmhelden was hier ook te vinden en de #Minidocu.EGD over Egbert.EGD ging in dit filmhuis in première. Tijdens zijn tweede solo-expositie laat Egbert.EGD een selectie zien van de 9-luiken die hij gemaakt heeft, waaronder schilderijen van James Dean en Bob Marley.


Over Egbert.EGD

Na zijn opleidingen aan het Cibap in Zwolle en de Hogere Hotelschool in Apeldoorn, besloot Egbert zich in 2010 te richten op het maken van Grafische Decoraties onder de naam Egbert.EGD. Hij haalt zijn inspiratie uit street art en pop art en hij maakt gebruikt van uiteenlopende materialen, zoals LP’s, bloemen, spuitbussen en nagellak. Egbert maakt veel vrij werk, maar werkt ook in opdracht. Ook houdt hij zich bezig met het ontwerpen van huisstijlen, gelegenheidsdrukwerk, internetmarketing en ondersteunende marketing en geeft hij workshops en kinderfeestjes in het maken van schilderijen.

 

Kijk voor meer informatie over Egbert.EGD op www.egbertegd.nl en kijk op www.filmhuisdekeizer.nl voor meer informatie over Filmhuis De Keizer.

 

 

______________________________________________________________________

 

1 sept. 2012 // Vrijetijdsmarkt in Lebuinuskerk in Deventer 

vrijetijdsmarkt Deventer

Egbert.EGD is te vinden met een kraam op de Vrijetijdsmarkt van 2012

De 5e editie van de Vrijetijdsmarkt vindt plaats op zaterdag 1 september van 11.00 tot 16.00 uur.


Instellingen en verenigingen op het gebied van sport, recreatie, natuur & milieu, educatie, zorg, welzijn, kunst en cultuur zijn tijdens de Vrijetijdsmarkt present om hun (cursus-) aanbod voor komend seizoen te presenteren. Voor jong en oud, sportief en creatief, beginners of gevorderden, kortom voor iedereen is er een passende vrijetijdsbesteding of opleiding te vinden.
Naast de infostands zijn er diverse optredens en demonstraties te zien van en door de deelnemende organisaties.

De Vrijetijdsmarkt is gratis toegankelijk.

Bron: kunstcircuit.nl 

 

 

 

_______________________________________________________________________


// 1ste helft 2012

// Finissage: 13 Sept. 2012 

Expositie.EGD
Westra etc in Wilp 

Westra etc is een bedrijf wat kantoren inricht. Westra biedt kunstenaars een podium om hun werk tentoon te stellen. Om de zes maanden exposeert een andere kunstenaar in de oude Ola ijsfabriek te Wilp waar Westra etc is gevestigd. Momenteel is er werk te zien van Egbert.EGD. Zijn schilderijen zijn geïnspireerd op Street Art en Pop Art. Kijk voor meer info op -http://www.egbertegd.nl

 Bekijk hier de:
Video
Foto's

Westra etc
Molenallee 51 
7384 AP Wilp
T: +31(0)571 261200 
E: info@westraetc.nl
W: www.westraetc.nl

 

_______________________________________________________________________// 17/5/2012 Hemelvaart

Workshops op
Keizerrijk Festival
Keizerslande Deventer

 

FESTIVAL KEIZERRIJK
MET DIO (MET BAND), ZWART LICHT, KUBUS & RICO, KEIZER EN DE NIEUWE STEMPEL, KZL, PHUNXZ EN FATA.
Op Hemelvaartsdag organiseert het Burgerweeshuis in samenwerking met Keizerslanden Vernieuwt: Festival Keizerrijk.

 


Na een zeer geslaagde eerste editie in 2011 is het tijd voor een vervolg van hét outdoor hiphopfestival van Deventer. Op het Rabobankpodium staan Dio (met band), Zwart Licht, Kubus & Rico, Keizer en De Nieuwe Stempel op het programma. Op het NewArts podium staan veelbelovende artiesten uit Overijssel en hiphopacts uit de buurt, waaronder KZL, Phunxz en FATA. Het totale programma kun je binnenkort hier vinden.

Naast muziek staat het festival bol van randactiviteiten. Er zijn net als vorig jaar verschillende workshops te volgen, zoals graffiti door Egbert.EGD en sneakers customizen door Custom Sneakers. Ook worden er wereldgerechten uit de buurt verkocht.

 

Bekijk de video die ik in 2011 maakte van Keizerrijk 

Te gast bij TV Oost Overijssel Vandaag 26-7-2017: _______________________________________________________________________

 

Vaste Exposities van Egbert.EGD


Schilderijen op de volgende locaties:
- Fred & Douwe, Brink 28 Deventer (3 schilderijen)
- Fred & Douwe, Simonsplein Doetinchem (5 schilderijen)
- DeltaBeats Studio 101, Mr. H.F. de Boerlaan 151 Deventer (2 schilderijen)

- Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9 deventer (Diverse Party Decoratie)