background Egbert Arrow down
 
     
 
 
     
 
     
 

graffiti workshop deventer

Veel gestelde vragen Graffiti Workshop.EGD in Deventer

 

Hieronder een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden bij het boeken van een Graffiti Workshop.EGD

Q: Op WELKE DAGEN kan ik een graffiti workshop.EGD boeken?
A:
Elke dag, 7 dagen per week op elk gewenst uur, in overleg natuurlijk. Kinderfeestjes plan ik zoveel mogelijk op woensdagmiddag. Op dinsdag is mijn "papadag", maar in goed overleg is er het mogelijk om een workshop te plannen op die dag.


Q: Hoe zit het met de VEILIGHEID van een graffiti workshop.EGD
A:
Voordat de workshop wordt gegeven, wordt er eerst duidelijk uitgelegd wat de "Do's and Don'ts" zijn bij het werken met spuitbussen. Er wordt bij mijn workshop alleen gewerkt met kwaliteit spuitbussen die speciaal zijn ontwikkeld voor graffiti en street-art. De spuitbussen voldoen aan de huidige milieueisen. Daarnaast heb ik een (draagbare) ogendouche voor eerste hulp, EHBO-kist en er is een poederblusser aanwezig. En word er voor voldoende venitilatie gezorgd.

Q: Wat zijn GEURLOZE spuitbussen en/of spuitbussen op ACRYL en WATERBASIS?
A:
Aangezien ik mijn workshops vaak binnen verzorg ben ik sinds 1 januari 2015 overgestapt op vrijwel geurloze spuitbussen op acryl en waterbasis. Een aantal voordelen aan spuitbussen op acryl en waterbasis ten opzichte van "gewone spuitbussen" met oplosmiddelen zijn:

- Vrijwel geurloos, (zeker 75% minder geur dan "gewonen spuitbussen")
- Watergedragen verf is bij langdurig en regelmatig gebruik ook beter voor de gezondheid (voornamelijk voor mijn eigen gezondheid, aangezien ik regelmatig met de spuitbussen werk),
- Omdat het geen oplosmiddelen bevat, komen er bij het schilderen met watergedragen verf nagenoeg geen stoffen vrij die de atmosfeer schaden,
- Verf op waterbasis haal je iets makkelijker uit kleding dan verf met oplosmiddelen.

Q: Wat voor KLEDING adviseer je voor de graffiti workshop?
A:
Ik adviseer oude kleding en/of schoenen aan te doen of mee te nemen, het is niet zo dat je erg vies wordt van de workshop, maar mijn motto is: "beter voorkomen dan genezen"! 
Tijdens de workshop verzorg ik:

- een schilders over-all of schort om je kleding te beschermen,
- schildershandschoenen van stof,
- eventueel een stofkapje en schoenbeschermers mocht dat gewenst zijn,
- ik adviseer personen met langhaar dit op te steken.

NB: Ik werk met zo weinig mogelijk met wegwerpartikelen om op die manier zo weinig mogelijk het milieu te belasten.

Q: Als er iemand ZWANGER is in de groep, kan zij dan wel de graffiti workshop volgen?
A:
Ik adviseer altijd om naar je eigen hart te luisteren. (Lees ook eventueel dit) Ik heb regelmatig zwangere vrouwen gehad die er totaal geen moeite mee hadden een korte tijd in de verflucht te werken, maar ook vrouwen die er niets van wilden weten. Ik werk nu met spuitbussen op waterbasig en er zijn stofkapjes en daarnaast is er ook diverse Horeca in de buurt waar je tijdens deze activiteit even een kop thee kan gaan drinken.

Q: Vanaf welke LEEFTIJD is de Workshops.EGD interessant? Bijvoorbeeld bij een Kinderfeestje of familiedag?
A:
Eigenlijk kan de workshop voor elke leeftijd heel leuk zijn, echter het is pas echt leuk als de kinderen zelf de spuitbus kunnen hanteren. Meestal is dat vanaf 8-9-10 jaar, afhankelijk van het kind. Jonger kan wel, maar dan zal ik zelf veel assisteren, dat is natuurlijk geen probleem, maar de groep kan dan niet te groot zijn.

Q: Egbert heb je een EIGEN LOCATIE voor het geven van de stencil art / graffiti Workshop.EGD?
A:
Ik heb een eigen Atelier aan de Mr. de Boerlaan 151 (bel H) op het Havenkwartier in Deventer. Waar ik groepen tot ongeveer max. 20 volwassenen per workshop kan verzorgen, maar met hulp van lokaties vanburen kan ik nog grotere groepen  aan. Uiteraard kan ik ook op een andere locatie workshops verzorgen, dit is in goed overleg geen probleem.
Ook heb ik op Het Havenkwartier verschillende buren met grote ruimtes waar ik een workshop voor grotere groepen tot ongeveer 50+ personen kan verzorgen.

Q: ETEN en DRINKEN tijdens de graffiti workshop.EGD?
A:
Ik verzorg koffie en thee met wat lekkers erbij en tijdens kinderfeestjes verzorg ik ranja met spekjes. Ik vind het geen probleem als je zelf wat lekkers te eten en drinken wil mee nemen. Uiteraard kan ik ook catering e.d. verzorgen of in samenwerking met Expeditie Havenkwartier diverse arrangementen verzorgen. Denk aan rondleiding door het bruisende Havenkwartier, een lunch/diner bij Dokh2o of Fooddock of een overnachting in De OosterKim of Het Waterhuis

Q: HOEVEEL PERSONEN kan Egbert.EGD minimaal en maximaal aan met een graffiti Workshop.EGD?
A:
Ik reken minimaal 6 personen ook al kom je uiteindelijk met bijvoorbeeld 5 personen. Ik reken dan 6 personen workshop-prijs, en het aantal schildersdoeken dat gebruikt wordt.
Eigenlijk is er geen maximum aantal deelnemer voor de workshop, binnen mijn eigen atelier kan ik echter maximaal 20 volwassenen in 1 keer aan, maar met hulp van buren nog wel meer en ik op locatieervaring met workshops tot ongeveer 100 personen in 1 workshop. Maar dat is zeker niet het maximale wat ik aan kan, ik heb binnen mijn netwerk veel ervaren graffitiworkshopdocenten waar ik regelmatig mee samenwerk. Er is geen klus te groot om aan te nemen wat ons betreft.

Q: Hoeveel workshop ERVARING heeft Egbert.EGD?
A:
Ik ben de tel inmiddels kwijtgeraakt hoeveel workshops ik al heb mogen verzorgen. Sinds 2010 verzorg ik heel regelmatig kinderfeestjes, bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, familiedagen, vriendinnendagen, teamuitjes en vele schoolprojecten. Als je me op social media volgt zie je regelmatig groepen voorbij komen die vol trots hun stencil-art Schilderij, wat ze zelf gemaakt hebben, tonen. Verder doe ik zaken met o.a. Diner&Doen,Expeditie Havenkwartier, Gewoon Spraren van Drukwerkdeal, diverse scholen en bijvoorbeeld Het Burgerweeshuis.

Q: Ik wil alleen of met MINDER DAN 6 PERSONEN een workshop of LESSEN volgen bij Egbert.EGD Kan dat?
A:
Natuurlijk kan dat, er zijn een 2 mogelijkheden:
1. Boek een datum, tijd en wens, je betaald 6 personen workshop-prijs + het schildersdoek dat wordt gebruikt. Je komt dan alleen of neemt nog wat anderen mee om de kosten te delen.
2. Doe mee aan de Openworkshop.EGD. Vrijwel elke maand organiseer ik een OPENworkshop.EGD op een vaste datum en tijd. Je kan je dan gewoon opgeven via de mail. Lees hier meer over de OPENworkshop.EGD

NB. Ik geef geen "meer-daagse cursussen" of "graffiti lessen", alleen de ongeveer 2 uur durende workshops die alle basis technieken van graffiti en stencil-art bevat en waarbij je een eigen gemaakt schilderij maakt.

Q: We hebben een THEMA dat we willen gebruiken in de Workshop, kan dat?
A:
Uiteraard kan dat. Als je het thema doorgeeft zal ik een aantal zaken voorbereiden voor de workshop. Bij Bedrijfsuitjes leg ik meestal het logo klaar of gebruiken we de slogan van de team dag als uitgangspunt voor de workshop die dag.

Q: Kunnen we wat we gemaakt hebben GELIJK MEENEMEN na de workshop?
A:
Zeker, het mooie van werken met spuitbussen is dat het heel snel droog is. Over het algemeen kan je het schilderij gelijk meenemen na de workshop. Mocht je het liever later ophalen is dat natuurlijk ook mogelijk, er is 5 dagen in de week iemand aanwezig in mijn Atelier.

Q: Kunnen we ook WAT ANDERS dan een schilderij beschilderen, PIMPEN, CUSTOMIZED'n met een spuitbus?
A:
Natuurlijk kan dat, ik heb bijvoorbeeld al met studenten fietsen gepimpt, sta-tafels en barkrukken customized, of bureaukastjes opgefleurd met de huisstijlkleuren van het bedrijf en op een school pilaren voorzien van Stencil Art door de leerlingen zelf!

Q: Verzorg je ook ANDERE WORSKHOPS zonder spuitbus?
A:
 Jazeker, sinds 2017 verzorg ik o.a. workshops Tape Art en stopmotion. Lees hier meer info

Mocht je een idee hebben, mail mij gerust, of ik denk graag met je mee wat de mogelijkheden zijn.
 
Lees hier alle INFORMATIE over de stencil art / graffiti Workshop.EGD